Kovalam by the sea

Nu är jag i Kerala. I Kovalam by the sea. Hit kom jag i förrgår kväll, efter nio timmars taxifärd från Bodhi Zendo i grannstaten Tamil Nadu. Det är egentligen bara en bergskedja som skiljer åt dessa två sydindiska delstater, Tamil Nadu i öst och Kerala i väst. Sträckan från Bodhi Zendo till Kovalam är gissningsvis runt 40 mil, men vägarna och trafiken i det här landet är indiska, inte svenska, så jag tror ni förstår. Ändå: Resan var riktigt bekväm. En bra bil med en bra chaufför hade jag, båda handplockade av Sasi på kontoret. Nu är jag här, i sol och hetta, njutandes av färsk papaya i tidig morgon medan vågorna slår mot stranden och fiskarna drar ut till havs i sina båtar. Har jag det bra? Ja!

Månaden på Bodhi Zendo blev hektisk. Varför? Är inte Bodhi Zendo ett center för meditation? Jodå, det är det. Men julen lackade även där. Ganska snabbt infann jag mig i en liten kör, övandes sånger till alla julfester. På tre lokala skolor inte bara sjöng vi, nej, vi drog in barnen i enkla lekar och blev de där konstiga tanterna och farbröderna i gråton, de enda i församlingen som inte var festklädda i alla regnbågens färger. Nåväl, vi blev uppskattade. Även av oss själva. Och vår egen julfest var det ös på, till och med så pass att jag, när vi tre svenskar skulle framföra Stilla natt på vårt språk, sjöng för full hals och med min djupaste altstämma att ”Kristus till himlen är kommen”. Den versionen var ju faktiskt rolig. Stackars Jesus fick en ”shortcut” från alla vedermödor här i jämmerdalen.

I natt kom min kompis Marianne hit, direkt från Svedala. Det är morgon, och hon sover, förhoppningsvis sött, i sitt rum. Vi ska följas åt i fyra veckor i Kerala. Det ser jag fram emot!

Så här var kvällsljuset igår, sett från min altan:

1461267_10153192975974523_6747575682567228886_n

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

2 reaktion på “Kovalam by the sea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *