Sommar och sol och nya tankar

Nog fick vi den där sommaren. Med råge. För min del har jag svettats mest på hemmaplan. Gjort ett par turer till skärgården. Vandrat i skuggor, suttit under parasoller på stadens caféer. Bokat flyget till en annan sol i vinter – den i Indien.

Med alla fönster öppna och utan fläkt, då inga fläktar finns att köpa, har jag hållit på med min livsadministration. Saker jag vill ha i ordning innan jag reser i november och hyr ut lägenheten i fyra månader. Det blev storstädning i badrummet. Rensning i garderober och lådor, bland kläder och föremål som någon annan kan ha större glädje av än jag. Jag som flyttat till mindre och mindre under åren – varifrån kommer allt detta som fyller alla vrår så att det slutligen inte finns plats för mig och eventuella nya tankar? För vad det sistnämnda anbelangar – om tankar materialiseras i papper så undrar jag om det överhuvudtaget funnits möjlighet för något nytt att flyta in på sistone. Jag kan säga att om jag nu inte tagit mig tid och mod att genomföra den riktigt stora rensningen, den i pappersarkiven och bland icke-namngivna högar, så skulle hela den här idén med bloggandet varit i fara. För här ska inget färdigtuggat presenteras, har jag bestämt.

Nu ska ni få höra. Allt det som jag hållit för heligt, det jag styvnackat hållit fast vid, till varken nytta eller glädje för mig eller någon annan, det är borta nu. Från hur långt tillbaka i tiden orkar jag inte ens ha koll på (jodå, det som verkligen betyder något finns kvar). Deklarationer, lönebesked, bankpapper, bokföringspärmar, tidningsartiklar, noteringar om viktiga saker som länge sedan blivit oviktiga, fragment av texter som någon gång ”skulle bli nåt” bara tiden blev gynnsam, resebroschyrer, flygbiljetter, gamla pass, julkort, födelsedagsgratulationer, adresser och telefonnummer till människor jag inte ens kommer ihåg vilka de är, nyhetsbrev från instanser som antagligen inte existerat på åratal… Borta.

Ja, nog har jag levt länge. Påse efter påse av gammalt liv har funnit sin sista vila på tippen. Känner jag mig lättare nu? Nej, inte än. Nu ska säckar bäras till Myrorna på Götgatan. Stoppet i badkar och handfat ska fixas. Dammet från det gångna städas ut, luft släppas in. Och snart. Alldeles snart ska jag på retreat. Jag ska meditera. Timme efter timme, dag efter dag ska jag sitta där och sopa rent i skallen. Och då, jag säger att då är det ju bara den om det inte ska kunna födas någon liten fräsch tanke och lite klarhet i det gamla huvudet.

Slutligen kan jag notera att WordPress är ett underbart verktyg – när det fungerar, vilket det oftast gör. Dock inte alltid. Som nu när det plötsligt envisas med en egen radbrytning och inte den jag vill ha. Nåväl, hoppas ni har överseende med det. Jag måste lämna det som det är – återkommer efter retreaten!

Jodå, sommaren är vacker i Stockholm:

10612600_10152875172674523_8387283309051509417_n (3)

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *