Stress… och stress…

Jag har nu testat att blogga på engelska. I ett annat forum. Stressat upp mig rejält. Varför? För att jag är sån. Nu jobbade jag visserligen mot deadline. Det är dock ingen giltig ursäkt. Jag stressar för att jag är sån.

Uppenbarligen kan jag inte göra två saker samtidigt. Den här bloggen, min egen, har jag försummat. Därav även dåligt samvete. Ytterligare stress. För att jag inte kan.

Kom nu inte och tillrättavisa mig. Ni kan inte lära mig. Kan inte jag lära mig själv kan ingen. Vid min ålder och allt.

Ibland tänker jag att det jag är bäst på här i livet är att stressa. Om jag fick betalt för alla de stunder jag tillbringar i detta tillstånd skulle jag vara rik. I själva verket förhåller det sig tvärtom. Vad pengar anbelangar har jag förlorat mycket på grund av denna min förmåga. Vad värre är, jag har förlorat en hel del vad kommer till hälsa och själsro. Ändå fortsätter jag. Trots att jag vet. Ni har helt rätt. Det är tokigt.

Det är så mycket jag inbillar mig. Som till exempel att min tid inte räcker till. Man kan fråga sig: Finns det något jag kan kalla MIN tid? Äger jag MIN tid? Om jag äger den, vore inte det smart att hushålla med denna ägodel på samma sätt som jag hushållar med mina pengar, då jag exempelvis alltid handlar mitt favoritkaffe och de godaste vardagsostarna (ej finostarna!) till extrapris? Hamstrar, lägger på lager. Skulle jag tänka så om min tid kunde jag införa extrapris på den, gällande dygnets alla timmar. Då skulle jag kunna hamstra hela tiden. Lägga på lager. Jag skulle ha all världens tid. Aldrig brist.

Nåväl. Jag vet. Det finns alltid. Tid. Till det som. Behöver göras.

Jag skäms faktiskt lite. Så länge som jag hållit på och mediterat. Och ändå.

Till mitt försvar kan jag säga två saker. För det första: Åtminstone vet jag vad jag håller på med och låtsas inte som något annat. För det andra: Det skulle förmodligen vara värre om jag inte mediterat i alla dessa år. Kanske skulle jag rentav slutat andas. Till följd av alla de stunder jag lidit andnöd.

Ja. Nu vet ni.

När visdomsorden inte har effekt och vägen till meditationskudden är lång tänker jag på hav och vågskvalp. Här får även ni några bilder från mitt paradis i Kerala.

WP_002678 WP_002717 WP_002749 WP_002761 ??????????????????????????????????????? WP_002775 WP_002892 WP_002905 WP_002993 WP_002989

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 reaktion på “Stress… och stress…

 1. kjell

  Nånting driver dej och det är ju inte tokigt och jag tycker att du verkar ha en bra självinsikt. Du har ju däremot ett ego som sitter i framsätet och orsakar denna stress. På något sätt behöver du samarbeta mer med den helige ande som juär motkraften. Kliv ur stressbilden och tänkt att det är ju in du. Du är ju bara kärlek ooch den kän ner ingen stress.

  Svara
 2. Petra Hiort af Ornäs

  Cirkka! Vaddå inte klarar av bloggen!? Det har inte jag märkt iallafall. Håll dig till svenskan du. Och en Glad Påsk önskas dig från
  Petra

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *