Indisk dimma

Jag har bläddrat bland mina fotografier från Indien. Bannat Windows 8, blivit uppskruvad av fel anledning och gjort en utryckning till Coop för att inhandla något trösterikt. Det blev vit choklad, och jag säger inte hur många gram, bara att jag nu får ångra tilltaget när magen jäser och självföraktet stiger. Här sitter jag med styv nacke och upptäcker att något sticker ut bland alla filer som söker sin hemvist i det som Windows så hömodigt kallar biblioteket. Dimman. Jag blickar in i dimman. Bilderna från första veckan i januari. Jag var nyanländ på Bodhi Zendo, med jetlag, hungrande efter sol. Men man får ta emot det man får, och det får vara bra med det. Jag fick dimman. Och det fick vara bra med det.

I mitt nuvarande själs- och kroppstillstånd känner jag mig hemma i dimbilderna. De är inte många, och jag är ingen fotograf, men de här bilderna tar mig ner från cyberrymden och ger en lugn utgångspunkt för det som ska följa. Jag har körschema och jordkontakt. På något obegripligt sätt har en viljeriktning stigit fram ur dimmorna. Jag tänker gå i närkamp med filer och mappar och det slukhål som alltid ligger på lur när koll bara är en fåfäng förhoppning. Här ska ordnas och sorteras. Säger jag, segervisst och kaxigt, och vet redan att jag kan ha förhastat mig.

Här är bilderna, i varje fall:

WP_001149 - kopia WP_001139 - kopia

WP_001164  WP_001165 WP_001166 - kopia WP_001168 - kopia

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 reaktion på “Indisk dimma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *