Det regnar på Bodhi Zendo

Det regnar på Bodhi Zendo. Här har varit torrt länge. Trädgården är glad. Är jag det? Ja, jag är glad för regnet. Jag är glad för den tjocka dimma som lagt sig över oss. Jag är glad för att den sol jag längtade efter i mörka Sverige nu försvann. Jag är glad för att inte få tvätten tvättad då den ändå inte kommer att torka. Jag menar, det hade verkligen varit bra att kunna tvätta, min plan för morgonen, efter meditation och frukost och en timmes arbete med grönsakerna, var att gå till tvättstugan och använda den tjänst vi har här att få tvätten tvättad mot betalning. Jag hade räknat med det. Igår var det strålande sol. Jag tänkte det skulle fortsätta så. I mitt kalkylerande hit och dit hade jag kommit fram till att idag skulle vara en bra tvättdag. I morgon börjar minisesshin, det blir intensivt med mediterandet de närmaste dagarna, jag kommer att gå in i den tystnad som då kommer att råda här, så idag hade varit en riktigt bra tvättdag. Nu blev det inte så. Jag hade varit glad om det blivit som jag planerat, och nu är jag glad för att det inte blev så.

Kan man vara glad när saker och ting inte går som man tänkt sig?

Ama Samy skriver i en av sina böcker:

”One has to respond to the here and now; be present, be mindful; receive each moment and event as gift and grace in gratitude, respond to the call of this moment wholeheartedly.”.

Jag tycker om att läsa ord som dessa. Bli påmind. För jag är oftast inte där. Men jag försöker. Det ska gudarna veta. Inte för att vara ”bra” eller göra ”rätt”. Nej. Det är helt enkelt skönt att låta hjärnan vila. Ha lite lugn i själen och klarhet i knoppen. För när det fungerar för mig kan jag känna mig extra glad, då även glad för att kunnat övervinna min vanliga besvikelse och harm över det som ”gick fel”.

Just nu är en sådan stund inne. Jag känner mig extra glad.

Det regnar idag,

1530350_10152097248904523_730525378_n1544949_10152097244834523_590656849_n

.

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

7 reaktion på “Det regnar på Bodhi Zendo

 1. hillevi

  hej cirkka
  jag tänker på dig och hoppas att dessa rader går fram
  din syster som håller ställningarna här i svedala
  idag läste jag i tidningen metro att i år blir bloggarna mer samhällsmedvetna
  din blogg har redan gått ut i etern
  och klingar vackert till själen
  och här tar jag mig an dom retuscheringar som livet förser oss med för att vi ska kunna följa med i dom nya frekvenserna som påbjuds oss
  nu är klockan 24.00 och jag ska snart komma till ro ”förhoppningsvis”
  i morgon är det torsdag och vi hörs då igen kära syster cirkka

  Svara
  1. cernering Inläggsförfattare

   Käraste själssyster! Så roligt att du hörde av dig! Och kul att du läser. Håll ställningarna du – jag kommer hem 28 februari, vi kan ju ses i början av mars! Många kramar från mig!

   Svara
   1. hillevi

    kvart över tjugofyra torsdag natt
    vad roligt att etern funkar
    jag går nu till sovgemaket för att ladda inför denna fredags tjänande bland människorna
    ………..
    jag återkommer när jag hemvänt från arbetet

    Svara
 2. Gunnar Boström

  Hej Cirkka!
  Avundsjukt följer jag dig på din blogg, skulle gärna åka dit en gång till. Kommer nog att fråga dig om vissa saker när du kommer hem, här är några:

  Förutsätter att det stora mkt vackra korset efter den mördade Britt-Marie Engquist fortfarande står vid infarten till BZ. Efter mordet tog jag med mig två av hennes konstverk till BZ, den ena tavlan sattes upp i kontoret och den andra, lilla, på utegården. Finns dessa fortfarande kvar? Har man fortfarande en minnesstund på årsdagen av mordet? (Jag kände B-M rätt väl, därför dessa frågor)

  På BZ försökte man återanpassa (utbildning etc) den unga mördaren (17 år) till ett normalt liv när han släpptes efter 2 år. Hur har det gått?

  Många av oss har ju donerat pengar till Ama Samy’s byggande av en Montessori förskola mitt I Permalmalai för att förbereda bl a barn till illitterata föräldrar så att de klarar en normal skolgång. Hur fungerar det?

  Ska inte belasta dig mera nu…
  Bästa hälsningar/Gunnar

  Svara
  1. cernering Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar, Gunnar! Britt-Marie har en minnesplats här, och minnesstund hålls alltid på årsdagen och allhelgonadagen. Jag har varit med om det en gång, och det var väldigt vackert med mycket sång. Konstverken har jag inte sett, varken på kontoret eller på utegården. Killen vet jag inte hur det gått för. Montessoriskolan fungerar bra, vad jag har förstått. Jag brukar besöka dem ibland.
   Min intention är att åka hit igen nästa år vi den här tiden. Häng med!

   Svara
 3. hillevi

  äntligen cirkka
  efterlängtade livstecken
  jag startar min motor i arla morgonstund
  efter att oftast ha vaknat vid cirka 03.00 på natten
  sysselsättande mig, och undrande: är det färdigsovet nu
  så slocknar jag till djupt och vaknar med ett ryck en timme senare för att obarmhärtigt
  orientera mig i tid o rum
  därefter tillåts jag dricka en minikopp svart kaffe i den vinröda fåtöljen i köket
  jag njuter då av friden och tacksamheten och den knappa egentiden
  när sysslorna är gjorda
  beger jag mig ut i den stora vida världen, och tjänar människorna i mitt askungehus

  när jag sedan på kvällskvisten har återvänt hem till mitt inre och yttre tempel
  slakar jag
  det är då jag i det tillståndet gärna skickar dig, kära syster, mina hälsningar

  Svara
  1. cernering Inläggsförfattare

   Tack för hälsningen, själssyrran! Roligt att du läser, och roligt att du skriver. Då vet du hur livet lever med mig, och jag får veta något om dina dagar och nätter. Kram så länge!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *