Vill vara en bra bitch

Jag har inte mediterat idag. Varför? Jag ältar. Meditationskudden står där i hörnet, vinröd och grann. Den riktigt lyser mot mig. Den får lysa för sig själv, för jag har öppnat pralinasken i form av wienerbröd och dålig film.

Vad är det jag ältar?

Jag kunde inte försvara mig mot en verbal attack. Ge svar på tal i en situation som uppstod i morse. Kastades rakt ner i dimmorna. Stod där stum och förlamad, trots att huvudet var ett surrande getingbo. Och jag kan säga att hade en enda geting kommit ut och gett angriparen ett stick så hade läget varit ett annat. Men icke. Varenda en, med drottning och allt, stängde in sig. Inte en enda hade sans att försvara sitt bo.

Så det kan gå.

Så mycket som min käft kan hålla på, i tid och i otid. Men inte nu. Nu när det för omväxlingens skull hade varit befogat och högst önskvärt att låta truten gå, om inte för annat så för själsron.

Nåväl. Det som meditationskudden inte kan åtgärda får väl skurhinken göra. Brukar funka. Pappers- och tidningshögarna kan också få sig en genomgång. Som det ser ut i mitt osorterade hem borde jag nog bli arg flera gånger om dagen.

Fast helst skulle jag vilja vara en bra bitch. Ha lite närvaro och öppna munnen när den behöver öppnas och det med rätt  artikulation. För övrigt kan den gärna vara stängd.

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 reaktion på “Vill vara en bra bitch

    1. cernering Inläggsförfattare

      Åh tack, Petra. Jag undrade ett tag om jag skulle våga publicera det… Men jag hade beslutat att i den här bloggen skriver jag som det är! Stund för stund. Lite läskigt är det, dock.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *