Min planering

Nu kan jag berätta detta: Jag är bra på planering. Så rentav att planering faktiskt är min specialitet. Jag skulle kunna ha det som jobb. Tjäna pengar på det. Jo, jag skulle kunna åka runt till folk och planera åt dem. Sedan skulle de få ta ansvaret om planen kollapsade. För mellan alla decimaler som jag drar upp med linjal brukar det inte finnas utrymme för fel. Felen kommer sig av att livet är nyckfullt. Och det kan knappast jag rå för.

Som nu i höst. Den här bloggen skulle ha varit igång i oktober. Så hade jag tänkt. Men livet trädde in, och jag råkade inom loppet av två månader krascha två datorer och en smartphone. Planeringen var bra. Hade inte livet spelat ett spel med mig hade det fungerat utmärkt.

Vad ska vi lära av detta? Att decimaler inte har något att sätta mot livet?

Sedan så var det också olyckan i Hamburg, strax innan teknikstrulet började. I all hast ramlade jag där på centralstationen, och det blev ilfart i ambulans till sjukhuset med ett jack i pannan ner till skallbenet. Så hur ska vi summera min höst utifrån dessa kända fakta? En sak misstänker jag starkt. Att ni undrar vem i hela världen jag är att prata om buddhism och meditation. Då säger jag: Det kanske är just en sådan som jag som är skickad att göra det? Men jag håller med, jag är inget praktexempel på mindfulness. Lika bra att erkänna det på en gång, innan jag går vidare i ämnet.

Nu när jag skriver detta kanske jag verkar lugn och i fas. Må så vara, men jag kan berätta att slukhålet varit nära flera gånger om. I tell you. Men närminnet är inte längre som förr, det är väl enda fördelen med att åldras. Så det som är gjort är glömt, snart är det jul och jag ska börja packa till Indien. Vart den här bloggen ska ta vägen har jag ingen aning om. Men vad gör det om hundra år? Då är även bloggen glömd.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *